Pinjaman Peribadi Alliance Bank – CashFirst Personal Loan

Rate this post

[web_stories title=”false” excerpt=”false” author=”false” date=”false” archive_link=”true” archive_link_label=”” circle_size=”150″ sharp_corners=”false” image_alignment=”left” number_of_columns=”1″ number_of_stories=”5″ order=”DESC” orderby=”post_title” view=”circles” /]Pinjaman Peribadi Alliance Bank – CashFirst Personal Loan

CashFirst dari Pinjaman Peribadi Alliance Bank adalah pinjaman peribadi anda untuk mencapai penyatuan atau matlamat hutang anda.

Pinjam sehingga 7 tahun dengan kadar faedah tetap dan cepat diluluskan. Buat permohonan hari ini dan dapatkan rebat melalui DuitNow bernilai sehingga RM1,000!

Pinjaman Peribadi Alliance Bank
Pinjaman Peribadi Alliance Bank

Soalan Lazim Kempen Pinjaman Peribadi Alliance Bank:

Untuk masa yang terhad sahaja, semua pemohon pinjaman peribadi Alliance Bank yang diluluskan akan menerima hadiah pendaftaran yang dijamin sebanyak 0.5% Cashback melalui DuitNow dari jumlah minimum yang diluluskan berjumlah RM50,000.

Pinjaman peribadi mana yang boleh saya mohon?

Anda boleh memohon:

Pinjaman Peribadi First Bank Cash Bank
Pembiayaan Peribadi-i Alliance Bank CashVantage-i

Apa yang boleh saya lakukan dengan Pinjaman Peribadi Cash Bank First Alliance Alliance Bank?

Sekiranya anda berhasrat untuk menumpuk kad kredit tertunggak dan / atau hutang pinjaman peribadi dengan institusi kewangan lain, Alliance Bank CashFirst Personal Loan boleh digunakan untuk tujuan penggabungan hutang – pastikan anda memberitahu bank mengenai niat anda untuk membiayai semula.

Selain itu, anda juga boleh memohon pinjaman peribadi Alliance Bank ini untuk memenuhi keperluan peribadi anda seperti untuk memperbaiki rumah, membeli kenderaan baru, berkahwin, atau memulakan perniagaan baru – selagi cukup masuk akal bagi bank untuk pertimbangkan.

Berapa banyak wang yang boleh saya pinjam dari pinjaman peribadi ini?

Pinjaman Peribadi Alliance Bank CashFirst menawarkan kadar faedah tetap yang kompetitif dan syarat pembayaran yang fleksibel.

Amaun pinjaman maksimum dan jangka masa pinjaman mungkin bergantung pada usaha dan kelulusan Alliance Bank.

Berapa pantas saya dapat wang saya?

Alliance Bank mengambil masa antara 2 hingga 3 hari bekerja untuk memproses permohonan pinjaman peribadi anda, setelah anda menyerahkan dokumen yang lengkap ke cawangan.

Bergantung pada cabang mana yang telah anda pilih, anda berpotensi membuat permohonan pinjaman peribadi Alliance anda disetujui dan dikeluarkan pada hari yang sama, tertakluk kepada kriteria persetujuan Alliance Bank.

Di bawah ciri Cash Day yang sama, anda perlu membawa borang permohonan dan dokumen sokongan anda untuk melakukan imbasan biometrik dan mencetak penyata KWSP anda di cawangan-cawangan Alliance Bank:

 • Midvalley
  Bandar Puteri Puchong
  Subang Jaya (SS15)
  Jalan Ipoh
  Taman Connaught
  Permas Jaya
  Batu Pahat
  Plaza Percutian
  Air Itam
  Butterworth
  Sinsuran
  Jalan Gaya
  Laksamana
  Taman Eng An
  Puchong Jaya

Sekiranya anda ingin memasukkan wang yang diluluskan ke akaun bank lain pilihan anda, wang tersebut akan dikenakan masa dan caj pindahan IBG.

Adakah terdapat bayaran dan caj yang perlu saya bayar?

Kelebihan Pinjaman Peribadi CashFirst Alliance Bank adalah bahawa tidak ada yuran pemprosesan dan bayaran keluar awal.

Untuk yang terakhir, anda hanya perlu memberikan notis bertulis atau kadar faedah 3 bulan kepada bank.

Satu-satunya yuran yang anda perlu bayar ialah Duti Setem sebanyak 0.5%, yang akan ditolak dari jumlah pinjaman anda.

Siapa yang boleh memohon Pinjaman Peribadi Cash Bank Pertama Alliance Bank?

Semua warganegara Malaysia dan pemastautin tetap Malaysia berumur antara 21 hingga 60 tahun boleh memohon pinjaman peribadi ini.

Sebagai contoh, jika anda berumur 58 tahun pada masa permohonan Pinjaman Peribadi ini, anda hanya boleh meminjam selama maksimum 2 tahun kerana tempoh pinjaman anda akan berhenti setelah mencapai usia maksimum 60 tahun.

Untuk membuat permohonan, anda mesti memberikan dokumen sokongan:

Pekerja Bergaji:

Salinan MyKad (depan dan belakang)
Salinan penyata / buku akaun Akaun Pembayaran (halaman pertama)
Slip gaji 3 bulan terkini
Penyata KWSP 6 bulan terkini; ATAU
Borang BE terkini dengan resit pembayaran cukai
Penyata komisen 6 bulan terkini (untuk penerima komisen)

Bekerja sendiri:

Salinan MyKad (depan dan belakang)
Salinan penyata / buku akaun Akaun Pembayaran (halaman pertama)
Slip gaji 6 bulan terkini ATAU penyata bank syarikat
Penyata KWSP 6 bulan terkini
Borang B Terkini dengan resit pembayaran cukai

Adakah saya layak untuk memohon pinjaman peribadi Alliance Bank sekiranya saya disenarai hitam?

Bergantung pada sejarah kredit anda dengan institusi kewangan lain kerana semua maklumat ini (kad kredit tertunggak, pinjaman peribadi, pinjaman rumah, atau hutang pinjaman kereta) akan diambil dalam CCRIS / CTOS (sistem yang mengumpulkan maklumat kredit mengenai peminjam, bukan menyenarai hitam mereka) .

Dengan andaian anda mempunyai reputasi kredit yang lemah kerana pembayaran yang tidak tetap, tindakan terbaik adalah dengan menghentikan kebiasaan dan mula melakukan pembayaran tepat pada waktunya untuk mengelakkan rintangan di masa depan.

Alliance Bank cenderung untuk menyetujui permohonan pinjaman peribadi anda jika anda dapat menunjukkan bahawa anda menguruskan kewangan peribadi anda, dan bukannya mengumpulkan lebih banyak hutang.

 

BACA JUGA PINJAMAN PERIBADI DI BANK RAKYAT – INI CARA NAK PINJAM

Leave a Reply